Kultajousi Fitness Classic pidetään pääsiäisenä eli parin viikon päästä Helsingin Kulttuuritalolla. Kilpailijamäärä on taas kerran suuri, sillä lauantaina lavalla 185 kilpailijaa ja sunnuntaina 182 eli yhteensä kilpailijoita lavalla viikonloppuna eli 350!

Suomessa varsinainen ”fitnessboomi” on ohi ja fitnessistä on tullut täysivaltaista urheilua, sillä Suomen Fitnessurheilu ry. on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö ja dopingtestejäkin on tehty fitnessissä jo vuodesta 1995 lähtien. Urheiluna oleminen onkin lajille huomattavasti helpompaa kuin olla osana muotitrendiä, joka loppuu aina jossain vaiheessa. Nyt fitness on jäänyt kaikkien huulille ja melkein miljoona suomalaista käy salilla säännöllisesti!


Fitness SM keräsi yli 100.000 katsojaa livenä Nordic Fitness Expo -viikonlopun aikana Yle Areenan suoratoistopalvelussa, joka lienee jonkinlainen ennätys Yle Areenan urheiluohjelmissa, ainakin näin pienemmän lajin näkökannasta? Valtio tukee Suomen Fitnessurheilu ry:tä vuosittain 15.000 eurolla ja kaikki SFU ry:n kirjanpito menee Kulttuuri- ja opetusministeriön valvovien silmien läpi.

Jokaisen Suomen Fitnessurheilu ry:n fitnessurheilijan on hyvä katsoa peiliin ja olla ylpeä itsestään URHEILIJANA! SFU ry. kouluttaa valmentajia kilpailija- ja harrastajamääräänsä nähden enemmän kuin muut urheiluliitot. Fitnessurheilu on nyt hyvin esillä lähes joka puolella Suomea.


Se mikä tekee SFU ry:stä vahvan on vuodesta 1992 lähtöisin kehitetty organisaatio, joka hitsautuu saumoitta kansainvälisen liiton (IFBB) kanssa yhteen. Ilman vahvaa organisaatiota, ei voisi olla vahvaa lajiliittoa, joka järjestää Suomen mittapuun mukaan suuria massatapahtumia, kouluttaa valmentajia, tuomareita ja kilpailijoita sekä toimii aktiivisesti Suomen urheiluelämässä.

Seuraavan parin vuoden aikana Suomen Fitnessurheilu ry:stä tulee entistä merkittävämpi instituutio urheilijoiden koulutuksessa ympäri maata.

Kevään FITNESSKLASSIKKO pidetään pääsiäisenä eli 20.-21. huhtikuuta Helsingin Kulttuuritalolla. Liput 40 euroa/päivä. Ennakkolipunmyynti:

Seuraa meitä myös instagramissa

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa