Osallistun tänä vuonna ensimmäistä kertaa fitness- ja kehonrakennuskisoihin syksyllä Men᾽s Physique -sarjassa edustaen Team Nutriworksia. Valmentajani on viime syksynä hyvin CBB-kisoissa menestynyt Pekka Rautio.

Men᾽s Physique -sarja sopii minulle ainakin tällä hetkellä erittäin hyvin, koska fysiikaltani sovellun parhaiten kyseiseen sarjaan. Myös oma esteettinen ihanteeni, johon pyrin, on nimenomaan urheilullinen ja lihaksikas fysiikka, jota lajissa haetaan. Urheilulliseen ja lihaksikkaaseen fysiikkaan tähtäävä laji sopii minulle siksikin, että oma urheilutaustani on aika monipuolinen. Olen mm. kilpaillut pitkään kilpauinnissa SM-tasolla, nyrkkeillyt kilparyhmässä, harrastanut salibandyä ja sählyä sekä mm. voimanostoa (etenkin maastaveto) ja jalkapalloa. Kehonrakennuksen lisäksi tällä hetkellä lajivalikoimaani kuuluu myös hiphop-tanssi, jonka aloitin keväällä 2018.


Työskentelen tällä hetkellä pappina (kappalaisena Tapiolan seurakunnassa) sekä pappisasessorina Espoon hiippakunnassa. Olen tehnyt tähänastisen työurani kirkossa ja tiedemaailmassa, jossa olen työskennellyt tutkijana ja opettajana (valmistuin teologian tohtoriksi vuonna 2012). Tällä hetkellä minua on kuitenkin inspiroinut fitness sen verran paljon, että valmistun toivottavasti maaliskuussa I-tason fitness-valmentajaksi sekä vuoden loppuvuodesta tai ensi vuoden alusta myös II-tason fitness-valmentajaksi. Fitneksestä pidän erittäin paljon siksi, että siinä yhdistyy moni minulle tärkeä asia: kurinalaisuus, esiintyminen, terveellinen elämäntapa, ihmisten kannustaminen ja monipuolinen auttaminen, positiiviset ihmiset, ulkonäköön panostaminen, kova treenaaminen ja epämukavuusalueelle meneminen. Teen siis tällä hetkellä töitä myös fitness-valmentajana ja toiminimeni nimi on Fitsisu (voit seurata valmennus- ja urheilu-uraani Instagramissa: fitsisu).

Viime vuosina olen käynyt läpi isoa elämänmuutosta ja samalla myös oman identiteetin uudelleen määrittelyä. Haasteellisessa, mutta erittäin mielenkiintoisessa elämänvaiheessa urheilu on ollut minulle henkireikä ja erinomainen terapeutti. Urheilun ja myös uskoni avulla olen aina pystynyt nousemaan pahimmistakin vastoinkäymisistä entistä vahvempana.  Urheilu onkin minulle ikään kuin mikrokosmos, jossa voin harjoitella ennen kaikkea vastoinkäymisten voittamista, onnistumisia ja itseni haastamista muutakin elämää varten. Urheilu samoin kuin esimerkiksi uskonto, tiede, taide ja monipuolinen uuden oppiminen ovat minulle tärkeitä asioita pyrkiessäni jatkuvasti kehittymään paremmaksi ihmiseksi. Kaikkea matkan varrella oppimaani hyvää haluan jakaa niille ihmisille, jotka ovat sitä valmiita ottamaan vastaan.

 

Seuraa meitä myös instagramissa

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa