Elettiin vuotta 1992 ja lahtelaiset innokkaat kisajärjestelijät olivat perustaneet yhdistyksen nimeltä Miss Fitness Finland ry., josta tulisi lähes 25 vuoden päästä Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö Suomen Fitnessurheilu ry. nimellä.

Kilpailijoita etsittiin kuumeisesti silloisen Bodaus-lehden sivuilla ja lajia esiteltiin myös monilla tavoin. Lahtelaiset Nina Haavisto ja Riitta Koukkari olivat ensimmäiset rohkeat, jotka laittoivat nimensä sopimuksiin ja kilpailijoiden etsintä oli alkanut.


Parin kuukauden päästä kilpailijoita oli jo 18, jolla saatiin oikein hyvä kilpailu vietyä läpi. Kilpailuun kuului uimapuku-, juhlapuku- ja sporttikierros, jossa piti tehdä lyhyt urheilullinen vapaaohjelma. Monille juuri vapaaohjelma tuotti ongelmia, mutta kaikki harjoittelivat kovaa tai ainakin niin kovaa kuin osasivat.

Anu Sairanen, Sari Laatunen ja Taina Kivelä vertailuissa

Kilpailu pidettiin Fellmannin ravintolakoulun auditoriossa, 24. lokakuuta 1992, jossa oli hieno nouseva katsomo ja tilaa peräti 250 katsojalle. Silloin se vaikutti oikein mahtipontiselta. Kisajärjestelyistä vastasi mm. edesmennyt Kari Ourama, KP Ourama, Pasi Lakaniemi, Johnny Kankala, Sami Raunio, Jyri Ansa, Pussa Alkumaa, Sari Sandberg ja tilaisuuden juonsi nykyäänkin NFE:n kuviossa toimiva Tapani Ripatti. Kilpailijoita ohjasi lavalla miesmallit Tommy Rundgren ja Pasi Päivinen.

Katja Karppinen, Riitta Koukkari ja Sari Laatunen vertailussa

Koska Suomessa oli aiemmin nähty vain mies- ja naiskehonrakentajia, oli tämä kilpailu hyvin erilainen ja siksi se aiheuttikin paljon hämmennystä hardcoretreenaajien keskuudessa, jotka ihmettelivät, ettei kisaan tarvinnut edes treenata, kun lihaksiakaan ei tarvinnut olla.

Kisan voitti Vantaalla tuolloin asunut upealinjainen Taina Kivelä, toiseksi tuli silloin Lappeenrannassa asunut nuori Anu Sairanen ja kolmanneksi lahtelainen Riitta Koukkari, joka voitti kahtena seuraavana vuonna kilpailun, kävi Fitness EM-kilpailuissa 1994 ja oli mukana Arnold Classicissa Columbus, Ohiossa ensimmäisenä suomalaiskilpailijana!

Anu Sairanen, Nina Haavisto ja Pauliina Pöntinen vertailuissa

Extrana kaikille kilpailijoille tarjottiin paikkaa uudessa Gladiaattorit tv-sarjassa, jossa jotkut pääsivät Gladiaattoreiksi ja toiset kilpailijoiksi.Kilpailun tuomaristossa istui tuolloin Ruotsin B&K Sports Magazinen (sittennimellä BODY) omistaja Ove Rytter, Bodaus-lehden Risto Isohanni ja paljon muitaalalla silmää tekeviä.

 Top 10

Näistä kilpailijoista voisi nostaa ylös myös Marianne Kiukkosen, joka teki melkoisen fitnessjulkkisuran 90-luvulla ja 2000-luvun alussa, Lisbeth Hälikkä, joka kilpaili vuosia ammattilaisena ja voitti vuonna 2000 Fitness SM-kilpailun sekä tietysti 10. sijalle sijoittunut Sari Laatunen, joka kilpaili vielä pari vuotta sitten masters body fitness-kilpailussa!


Tulokset
Miss Fitness Finland 1992
24. lokakuuta 1992, Fellmannin Auditorio
1. Taina Kivelä, Vantaa
2. Anu Sairanen, Lappeenranta
3. Riitta Koukkari, Lahti
4. Katja Karppinen, Oulu
5. Pauliina Pöntinen, Kuopio
6. Mirja Pasanen, Kuopio
7. Nina Haavisto, Lahti
8. Annika Rouvinen, Lahti
9. Riikka Siltasaari, Helsinki (?)
10. Sari Laatunen, Kouvola

Seuraa meitä myös instagramissa

Yhteistyössä SEO-markkinoinnin kanssa